085 - 043 79 10 info@bpua.nl

Metal Stud Plafond

Het Metal Stud systeem voor Plafonds is geschikt voor zogenaamde verlaagde of ook wel valse plafonds te creëren. De opbouw bestaat, net als bij het Metal Stud systeem voor wanden uit C- en U-profielen. Het Metal Stud Plafond systeem wordt ook wel samenvattend met de aanduiding het 60/27-plafond genoemd. De U-profielen worden ook wel aangeduid met U-27/30 of U-27/28.

In de normering van de Metal Stud profielen voldoen de Metal Stud Plafond profielen ook aan de DIN 18182 norm tezamen met de te stellen eisen van de -certificering en NEN-EN 14195. Aan de onderliggende normen voor de basismaterialen, zoals de te stellen eisen aan de staaldikte, de staalkwaliteit, zink kwaliteit en zinklaagdiktes zijn natuurlijk ook voldaan.
Onder downloads zijn de genoemde DIN en NEN-EN normen nader te bekijken.

De opbouw van het plafond systeem is als volgt:
De U-profielen komen tegen de bouwkundige wanden of tegen de Metal Stud systeemwanden. Daartussen worden de C-profielen geplaatst als overspannende- of plaatdragers, afhankelijk van de gekozen opbouw. De C-profielen voor de plafonds worden met Plafond toebehoren onderling bevestigt, verlengd en (af)gehangen aan de bovenliggende bouwkundige constructie. Met toebehoren in verschillende uitvoeringen zijn deze dragers op de gewenste hoogte af te hangen. De C-profielen kunnen worden aangebracht volgens het Enkel-raster of Dubbel-raster principe.

Overige Producten

Metal Studs Wanden

Lees meer >

Offerte aanvraag starten

Vragen? Neem dan contact met ons op via telefoon 085 - 043 79 10, via mail info@bpua.nl of vul het contactformulier in!